Het verhaal van een natuurgeneeskundige 

Sinds enige jaren heb ik een succesvolle natuurgeneeskundige praktijk waar ik cliënten mag behandelen. Een paar maanden terug wees een collega-therapeut mij op een congres op het bestaan van basische druppels en andere producten die de zuur-base balans in ons lichaam helpt te herstellen en onderhouden. Ik wist al dat een optimale zuur-base balans belangrijk is voor vele fysieke processen en dat er een aantal klachten direct zijn te herleiden. Mijn nieuwsgierigheid was hernieuwd geprikkeld en ik ben me er verder in gaan verdiepen. De ontwikkelingen hebben niet stil gestaan sinds mijn opleiding en er was veel nieuwe informatie terug te vinden wat betreft ziektebeelden, symptomen, lichamelijke klachten en hoe deze te behandelen. Naar mijn mening (en gelukkig velen met mij!) staat een optimale zuur-base balans aan het begin van een goede gezondheid en een eventueel herstelproces.

 

Vol vertrouwen ben ik ontzuren gaan implementeren in mijn behandelplannen en met succes. Ieder mens is uniek, iedere klacht is uniek en daarom ook elk behandelplan. Er zijn verschillende producten om te ontzuren en dit proces te ondersteunen, zodat iedereen (ongeacht ziekte of klacht) hier actief mee aan de slag kan. Wat ik in theorie al wist, maar wat ik nu in de praktijk zag  gebeuren, was dat de oorzaak van vele problemen werd aangepakt waardoor mijn andere behandelingen en adviezen beter en sneller resultaat gaven.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is jicht, een pijnlijke reumatische ontsteking als gevolg van gekristalliseerd urinezuur in een gewricht. De traditionele behandelingen zijn erop gericht om de symptomen ( voornamelijk ontsteking en pijn ) te bestrijden, terwijl de oorzaak ( de gekristalliseerde urinezuren die vastzitten ) niet wordt weggenomen. Door bijvoorbeeld het lichaam zelf te stimuleren tot de aanmaak van meer bicarbonaat ( door het drinken van basisch water ) kunnen deze zuren wel loskomen. Wanneer het lichaam dan nog eens wordt ondersteund in de afvoer in de zuren door het drinken van een speciaal samengestelde kruidenthee of door ontzurende mineraal baden, zijn er hele mooie en blijvende resultaten te behalen, tot grote opluchting van velen!

 

De beste dokter staat in de keuken ( oud chinees gezegde ) en daarmee wordt het belang van goede voeding nog eens onderstreept, zowel preventief als curatief. Er is veel informatie terug te vinden, welke rol bepaalde voedingsmiddelen spelen en vaak ontstaat er een nieuwe hobby bij mijn cliënten door deze nieuwe interesse. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en het is mooi om te zien dat een nieuw gezondheidsbewustzijn op een steeds groter podium komt te staan. Ik juich het in ieder geval van harte toe!

 

Lees meer over ontzuren >>>

 

Het verhaal van Erik

Mijn naam is Erik, een 54 jarige accountant uit Rotterdam. De aandoening jicht was 6 jaar geleden voor mij totaal onbekend totat mijn linkervoet pijn begon te doen. Na enige tijd zoeken ben ik begonnen met Allopuriol en Colchicine. Hoewel in eerste instantie.....

Lees meer >>>


Vragen over ontzuren?

 

Heeft u vragen over ontzuren of wilt u gratis advies van onze ontzuringsdeskundigen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.