Therapeut B. Peters

Ik ben een therapeut en heb in mijn praktijk (sinds 2009) veel te maken met mensen die aan jicht lijden. Gelukkig kun je zelf veel doen bij jichtklachten.

 

Ik laat mijn cliënten altijd 1 a 2 weken een voedingsdagboek bijhouden om inzicht te krijgen in hun voedingspatroon. Veel voedingsmiddelen bevatten purine en laten daardoor urinezuur achter na verbranding in het lichaam. Ik geef hen gericht voedingsadvies. Helaas is hiermee het probleem vaak niet voldoende opgelost.

 

Jicht ontstaat door een teveel aan urinezuur. Het is daarom van belang dit urinezuur op te gaan lossen. Dit kan door het ophogen van het bicarbonaatgehalte in het lichaam. Ik adviseer mijn cliënten dan ook om basisch water te gaan drinken. Basisch water zorgt ervoor dat er bicarbonaat wordt aangemaakt door het lichaam waardoor het urinezuurgehalte in het lichaam zal verlagen. Hierdoor kunnen de jichtklachten gaan verminderen/verdwijnen.

 

Bij acute jicht (wat ontzettend pijnlijk is) adviseer ik het aangedane deel te koelen met een coolpack. Verder kunnen basische voetbaden ook veel verlichting geven.

 

Lees meer over de rol van bicarbonaatgehalte >>>

 

Lees meer ontzuren ervaringen >>>

Het verhaal van Erik

Mijn naam is Erik, een 54 jarige accountant uit Rotterdam. De aandoening jicht was 6 jaar geleden voor mij totaal onbekend totat mijn linkervoet pijn begon te doen. Na enige tijd zoeken ben ik begonnen met Allopuriol en Colchicine. Hoewel in eerste instantie.....

Lees meer >>>


jicht behandelplan

Jicht behandelplan

Behandel uw jicht structureel met het ontzuren-behandelplan.